top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Teeltupdate Tomaat


In de onbelichte tomaat is men vollop gestart met het inzetten van Macrolophus. Onze nieuwe verpakking wordt met veel enthousiasme ontvangen! De levendigheid van de insecten bij het openen van de verpakking is echt opvallend, ze zijn zeer actief en vliegen meteen de planten in! De eerste berichten over de ontwikkeling de Macrolophus zijn ook erg positief! Nu zaak om ze goed bij te blijven voeren om optimale ontwikkeling mogelijk te maken.


Het zal nog wel wat weken duren voordat Macrolophus voldoende aanwezig is om wittevlieg te bestrijden. Gebruik tot die tijd sluipwespen om ontwikkeling van wittevlieg tegen te gaan. Let bij de keuze van de sluipwespen op, kijkende naar onbelichte tomaat is dit doorgaans Encarsia, die later schakelt naar Eretmocerus of de mix. Belichte tomaat begint met de mix kaartjes waarna in april/mei of sommige zelfs eerder over geschakeld wordt naar Eretmocerus. Let hierbij ook op welke wittevlieg bestreden dient te worden. Bij Bemisia kies je voor Eretmocerus, bij kaswittevlieg voor Encarsia. Weet je niet welke wittevlieg je hebt, laat de adviseur mee kijken.


Ook Tuta heeft meer vrij spel nu Macrolophus nog niet is opgebouwd. Mocht u dit nog niet hebben gedaan, hang zo snel mogelijk Isonet-T op om Tuta geen kans te geven op te bouwen in uw kas.


Zodra de 3e stengel (bijna) bloeit kunt uw vaste hommelschema gaan aanhouden. Bespreek dit met uw adviseur, dan heeft u er de rest van het jaar geen omkijken meer naar!


Comments


bottom of page