top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Tomaten Actueel

Onbelichte teelten


Wittevlieg

Daar is dan eindelijk de zomer, goed nieuws voor de Macrolophus populatie! Helaas ook wittevlieg vaart wel bij het plotselinge warme weer. Als de plaagdruk nu onder controle is blijft dit waarschijnlijk wel zo. Echter is de situatie dreigend moeten de scouts dan extra goed opletten. Als de wittevliegdruk toeneemt verhoog dan de dosering van de sluipwesp Encarsia formosa per m2. Schakel ook over naar Eretmix (mengsel van Encarsia + Eretmocerus). Indien de plaag te snel zich ontwikkelt neem dan contact op met uw adviseur.


Rupsen

Wanneer correcties met onze Bacillis thuringiensis product Delfin vroeg op kleine rupsen worden uitgevoerd zijn de bespuitingen voldoende om ze uit het gewas te houden. Als de rupsen te groot zijn dan moeten er andere keuzes gemaakt worden.


Tuta absoluta

Tuta absoluta is bij de meeste bedrijven volledig onder controle dankzij Isonet® T. Let wel op dat Isonet® T op tijd wordt vervangen.


Spint

Spint wordt toch wel bij steeds meer kwekers waargenomen. Gebruik roofmijten en galmuggen daartegen. Raadpleeg u adviseur voor de juiste strategie om dit op te lossen, kies niet direct alleen de weg van de chemie.


Belichte teelten

In de belichte teelten zien we veel overeenkomsten met de onbelichte teelten. Alleen wittevlieg, spint en tomatengalmijt vragen hier meer aandacht.


Bestuivers

Vergeet niet om met zomerse dagen waar de temperatuur een uitputtingsslag slaat op de hommels extra hommels te bestellen, een kleine bijdrage die vervelende problemen doet voorkomen


Wittevlieg

Slechts een aantal bedrijven met momenteel te veel wittevliegen, hier is de ontwikkeling van Macrolophus achter gebleven door diverse oorzaken.

Ook schopt Nesidiocoris een enkele keer de biologie in de war. De oplossing is niet eenvoudig maar onze adviseurs helpen met het zoeken naar de juiste bestrijding.


Spint

Kleine plekken spint breiden helaas uit als er niet tijdig opgelet is, het is een herhaling van zetten die uitgevoerd dient te worden. Enkele tips zijn maak het gewas lichtjes vochtig met een plantenspuit alvorens Phytoseiulus te strooien, zo plakt het strooimateriaal met de roofmijten mooi aan het gewas en vallen ze niet direct op de grond. Ook moet Feltiella niet onderschat worden, deze galmug is goed in staat om de haarden op te speuren. Let hierbij wel op met zwavel gebruik.


Tomatengalmijt

Er komen steeds meer meldingen van tomatengalmijten. Let nu met het warme weer extra scherp op en neem contact op met uw adviseur voor de juiste aanpak.


Comments


bottom of page