top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Teelt update Paprika

De teelt van paprika loopt al aardig naar het einde.

We zijn nu vooral bezig met plagen zoals rups en bladluis.

Rupsen worden over het algemeen chemisch bestreden. U kunt uw bespuiting met een chemisch middel versterken door er Delfin aan toe te voegen. We zien hierdoor een nog betere bestrijding van rupsen, een 1 + 1 = 3 effect!

Bladluis is in veel gevallen eind augustus / begin september nog een keer volvelds gecorrigeerd. Mocht er toch nog luis opkomen in de laatste weken, dan wordt vaak chemische bestreden met middelen als Sivanto Prime, Gazelle of Closer. Een middel als SPYRO® kan hierbij ook gebruikt worden, pleksgewijs maar ook volvelds.

Doordat we in het seizoen veel met sluipwespen en galmuggen hebben gewerkt zien we nog steeds veel biologie in de kas, zoals Aphidius colemani.

Nu het eerste jaar zonder plenum achter de rug is, gaan we evalueren wat we geleerd hebben. 1 ding is zeker, ook in 2021 zullen we in weer vol inzetten op geïntegreerde bestrijding van bladluis!

Helaas zien we ook een toenemend aantal kwekers die last hebben van Nezara. Hier is vooral het advies om in de laatste 4 weken van de teelt dit probleem chemisch aan te pakken. Hierbij is de aanpak per situatie verschillend en is dikwijls maatwerk nodig. Het is dan ook verstandig om dit te overleggen met je Biobest-adviseur.

Vooruitblik naar de teelt van 2021.

De eerste hobbel die we moeten nemen is de trips. Start met een spuitcyclus. Kijk ook naar wat de plantenkweker eventueel al heeft gespoten zodat je het schema daarop aan kan passen.

Kijk ook naar de welke roofmijt strategie je gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan Amblyseius degenerans. Deze heeft in hoge aantallen een brede bestrijding zoals trips-larven, witte vlieg eieren en spint. Bespreek dit met je adviseur.

Comments


bottom of page