top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

De jeugd heeft de toekomst, Biobest investeert hierin!

Al een aantal jaar werkt Biobest nauw samen met Clusius College in Hoorn. Hier worden zowel vmbo- en mbo studenten opgeleid. Deze school heeft een kleine kas met een aantal afdelingen. Hierin worden verschillende planten geteeld, zowel groente- als sierteelt gewassen staan in deze kas. Dit jaar worden er onder andere komkommers, paprika’s, sla en campanula’s geteeld.


Deze werkwijze past bij de cultuur van Biobest, elkaar naar een hoger plan trekken

Het uitgangspunt van deze school is om alle gewassen biologisch te telen. Daarom wordt er aan het begin van het schooljaar door de specialist van Biobest een presentatie gegeven aan de studenten om hen van alles bij te leren over plaaginsecten en het gebruik van biologische bestrijding. Elke drie weken komt er een specialist vanuit Biobest om de studenten hierbij te begeleiden.

Tijdens dit bezoek neemt de specialist eerst alle actuele zaken door die hij onderweg tegenkomt, zodat de studenten op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op de pad. Daarna gaan de studenten en de specialist gezamenlijk de kas in om alle gewassen te bekijken. De gewassen worden goed geïnspecteerd op mogelijke plagen, zodat hier eventueel biologisch ingegrepen kan worden.


Het is mogelijk twee keer per week biologische bestrijders bij de school te leveren, zodat er snel geschakeld kan worden als er plagen geconstateerd worden.

Biobest krijgt de gelegenheid in deze kleine afdelingen testen te doen. Zo is er afgelopen seizoen met een nieuwe roofmijt getest in de afdelingen. Met de inzet van deze roofmijt op meerdere gewassen kan Biobest inzicht krijgen in de roofmijt ontwikkeling op deze gewassen. Mede met deze kennis kan Biobest de toepasbaarheid van deze nieuwe roofmijt bepalen.Comments


bottom of page