top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Scaniavital Silica mag in bio-teelt


Biologische telers in Nederland mogen voortaan gebruik maken van het product Scaniavital Silica. Deze zomer is het product opgenomen in de SKAL inputlijst, die een transparant overzicht biedt van middelen die gebruikt mogen worden in biologische teelten in Nederland.

Scaniavital Silica is een pasta op basis van fijne kleideeltjes verrijkt met silicium, kalium en kalk en wordt ingezet als wondafdekkingsmiddel in tomaat. Scaniavital Silica voorkomt de uitdroging van wonden op tomatenplanten na verwijdering van oude bladeren of bij andere stengelbeschadigingen. Deze toepassing is het best vergelijkbaar met het aanbrengen van een entwas. Na het aanbrengen van deze pasta wordt er een fysische barrière gerealiseerd die verdere verdamping van de wond voorkomt en het indringen van stof en vuil van buitenaf tegengaat. Biobest biedt het product aan in een handige knijpfles van 250 ml met geintegreerde kwast en in emmers met een inhoud van 10 liter, zo laat het bedrijf weten.

Geraadpleegd van: www.tomatennet.nl - 24-10-2017

bottom of page