top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Nu is het moment voor het bestrijden van keverlarven met B-Green

Laat keverlarven dit najaar geen gazons, golfbanen en sportvelden beschadigen. Kies voor een behandeling met ons efficiënt en snelwerkend biologisch middel B-Green.De larven van de rozenkever (Phyllopertha horticola) voeden zich met wortelharen en zijn een lastige plaag. Met een jaarlijkse levenscyclus zie je de larven halverwege de zomer uitkomen om vervolgens grote schade aan te richten in de herfstmaanden. Aangetast gras raakt vaak los van de wortels. Dat leidt tot lelijke dode plekken in gazons en aanzienlijke en kostbare schade aan golfgreens en sportvelden.


Curatieve bestrijding

B-Green bevat de microscopische nematode Heterorhabditis bacteriophora, is 100% natuurlijk en blijkt zeer effectief in het bestrijden van bodemgebonden keverlarven”, legt Ines De Craecker uit, Biobest Product Manager Beneficials.


Engerlingen bestrijden

“Sproei de kleine parasitaire nematoden op het gras en ze zullen onmiddellijk op zoek gaan naar larven die zich net onder het oppervlak bevinden. De nematoden zorgen voor een snelle bestrijding. Ze dringen de engerlingen binnen via hun natuurlijke openingen en laten een symbiotische bacterie vrij, waardoor ze binnen 1-2 dagen worden gedood.”

“De bestrijding gaat gedurende een langere periode door, aangezien de B-Green nematoden zich in het kadaver vermenigvuldigen. Ook de nieuwe generatie infectieuze jonge aaltjes gaan onmiddellijk op zoek naar nieuw prooi.”


Beste resultaat

Voor een optimaal resultaat dient de bodemtemperatuur na toepassing gedurende twee weken boven de 14°C te blijven.

B-Green is een levend product en daarom moeten de bewaar- en toepassingsinstructies zorgvuldig worden opgevolgd. Bij aankomst worden de verpakkingen het best bewaard in een koelkast bij 2-6°C. Voeg de nematoden, voor het aanbrengen, toe aan water en roer dit regelmatig door, zodat ze goed verdeeld zijn als ze op de te behandelen oppervlakten worden gespoten. Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding van B-Green via deze link.


“Wacht niet te lang”, zegt Ines. “Dit is het ideale moment om B-Green toe te passen. Nu zijn de larven nog klein en zal de schade beperkt blijven.”


B-Green is niet alleen zeer effectief tegen larven van rozen- en sallandkevers, maar wordt ook aanbevolen voor gebruik in zachtfruit- en siergewassen. In die teelten kunnen ze bodemgebonden larven van onder meer de taxuskever (Otiorhynchus sulcatus) bestrijden.

Commentaires


bottom of page