top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Vacature Biologisch Technisch Specialist I Junior/Medior

Wat houdt de functie in.

Krijg je een lach op je gezicht wanneer je in een kas loopt, wanneer je in gesprek bent met een kweker (of de teeltspecialist) die je met overtuiging advies achterlaat? Werk jij graag aan een effectievere inzet van natuurlijke vijanden en biologische middelen? Wil jij je tot specialist ontwikkelen op biologisch gebied in de glastuinbouw en in samenwerking met klanten nieuwe toepassingen uitvinden? Waarna regelmatig jouw telefoon gaat, omdat steeds meer telers specifiek jóu als ervaringsdeskundige willen spreken? Kom dan een kop koffiedrinken en kennismaken met (mogelijk) jouw aanstaande collega’s van Team Biobest NL! Biologisch Technisch Specialist (jr.)

Klanten bezoeken, situaties opnemen, begeleiden en adviseren (met een commerciële tintje)

WAT GA JE DOEN? De werkzaamheden Enkele ontwikkelingen in onze sector waarmee je te maken krijgt:

 • Naast aandacht voor toepassingen in het gewas boven-de-grond, richten we ons steeds meer op in-de-grond;

 • Er worden steeds vaker biologische middelen ontwikkeld en ingezet;

 • Veel aandacht gaat uit naar het met inzet van biologie onder controle krijgen van phytium, fusarium in bijvoorbeeld de komkommer- en de kalanchoëteelt;

 • In de NL glastuinbouw draaien teeltspecialisten aan heel veel knoppen, dus er wordt veel gevraagd van ons kennisniveau en in het meedenken met de klant om optimaal te presteren.

Jouw functie: Vooral van december tot en met juli/augustus bezoek je kwekerijen. Hier geef je invulling aan de biologisch technische begeleiding met als doel: voor de klant een zo gezond mogelijk gewas, een zo laag mogelijke druk aan plagen en zoveel mogelijk de inzet van middelen met chemische ingrediënten vermijden. Kortom, een optimale verhouding tussen opbrengsten en kosten. Klinkt eenvoudig maar je zult er veel aandacht en tijd moeten steken om kennis en ervaringen op te doen. Waarbij sowieso elke kwekerij, iedere situatie, fase in groei en moment in het seizoen om maatwerk aandacht vraagt.

HERKEN JIJ JE HIERIN? Jouw profiel

Om teeltbedrijven verder te helpen in het maximaal biologisch komen tot een zo productief en kwalitatief mogelijke teelt, is het nodig dat jij je Tanden stevig in de materie Zet. Je focust je op de situatie, de problemen en de uitdagingen in de teelt bij de klant. Je zoekt bij je collega’s, binnen en buiten onze organisatie naar oplossingen en gaat daar mee aan de slag, mèt de klant. De klant ont-zorgen, tijd en aandacht investeren in specifieke uitdagingen en dat in een commerciële setting, waarbij je met concurrerende aanbieders en specialisten te maken hebt. Dát is jouw speelveld. Wat breng je mee:

 • Je hebt al enige of al meer kennis van toepassingen van biologie of biologische middelen;

 • Affiniteit met de glastuinbouwsector en je bent graag in gesprek met telers en specialisten;

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;

 • Goede contactuele vaardigheden en je staat stevig in je schoenen;

 • Je werkt graag resultaatgericht en je realiseert je dat in dit vakgebied het soms om langdurige trajecten gaat om tot een nieuwe toepassing te komen of een klant binnen te halen.

WAAR WERK JE? De werkgever

De specialisten van het groeiende team Biobest zijn zichzelf, hebben passie voor het vak, zijn betrokken bij hun klanten en geven open en eerlijk advies. We werken veel samen, delen kennis en steunen elkaar om tot oplossingen te komen bij de vraagstukken van onze klanten. Het zit in de functie ingebakken dat je veel vrijheid hebt en je eigen tijd en agenda in kunt delen. Daarbij kennen we een open cultuur, worden initiatieven aangemoedigd en is er alle ruimte nieuwe toepassingen, product combinaties, klanten en markten te ontwikkelen. Binnen het team kennen we elkaar allemaal. We voeren goede discussies over de vragen van telers en hebben allemaal onze eigen klanten en verantwoordelijkheden. We trekken samen op en helpen elkaar. Kennis is ons vak en dat vermeerderen wij door die te delen. MEER OVER BIOBEST

WAT STAAT ER TEGENOVER? Het aanbod:

 • Een mooie actuele toekomstgerichte mobiele kennis intensieve functie;

 • Een professioneel team collega’s die graag met jou de samenwerking en ontwikkeling aan gaat;

 • Volop mogelijkheden je zelf op het gebied van communicatieve- en adviesvaardigheden én op het gebied van kennis in het groeiende vakgebied te ontwikkelen. Die kennis en ervaring kun je in de verdere toekomst ook vanuit Biobest NL, binnen de groep en in de sector volop inzetten;

 • Een goed salaris, wat extra vakantiedagen, auto van de zaak, smartphone, tablet: in alles wordt voorzien!ความคิดเห็น


bottom of page