top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Biobest Nederland bestaat 10 jaar

In 2014 gingen de collega’s van de afdeling biologie van Arend-Sosef verder als Biobest Nederland. Nu, tien jaar later, zit het bedrijf op rozen, vertelt General manager Bart Sosef. “Dankzij ons brede leveringspakket, bewezen kwaliteit en maatwerk IPM-advies hebben we veel nieuwe klanten aan ons weten te binden.”

 



De Lier, 26 februari – ‘Trots’ is de kern van de boodschap die Biobest Nederland wil uitdragen naar aanleiding van het tienjarig bestaan. Trots op de klanten die concreet stappen zetten richting een duurzamere glastuinbouw, op het hechte team van medewerkers dat alles op rolletjes laat verlopen en op het moederbedrijf dat steeds weer met nieuwe innovatieve producten komt.

 

Nuchter en eerlijke partner

“Biobest opereert in een dynamische sector”, vervolgt Sosef. “En we ontlenen ons bestaansrecht aan het vermogen om mee te ontwikkelen met de praktijk.” Wat startte met bestuivers en nuttige insecten groeide in tien jaar uit tot pakket met allerhande biologische en groene gewasbeschermingsmiddelen en high-tech oplossingen waarmee telers een gezonde en rendabele teelt kunnen realiseren. Kennis over de implementatie ervan is een belangrijke meerwaarde van het bedrijf. Operationeel manager Gert-Jan Dillo: “Ik zie ons niet puur als verkopers, maar meer als partners van onze klanten. Dat betekent nuchter en eerlijk meedenken over een IPM-strategie. Qua ‘beestjes’ en waar nodig ook over de klassieke correctiemiddelen.”

 

Ambitieus met biopesticiden

Dankzij investeringen van het moederbedrijf denkt Biobest Nederland de komende tien jaar meer voet aan de grond te krijgen in de wereld van biopesticiden: bacteriën, virussen, schimmels, peptiden en andere natuurlijke middelen die ziekten en plagen bestrijden of de weerbaarheid van het gewas kunnen versterken. “Dat biedt mogelijkheden om onze dienstverlening uit te breiden richting vollegronds- en akkerbouwmatige teelten. Een nog grotere markt”, aldus Dillo.

 

Biobest Nederland is actief in advisering, verkoop en distributie van biologische gewasbescherming. Het leveringspakket omvat bestuivers, nuttige insecten, biopesticiden en High-Tech. Dit wordt geleverd aan zowel eindgebruikers als distributeurs. Biobest Nederland is onderdeel van Biobest Group gevestigd in België.

Comments


bottom of page