top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Nezara viridula alweer waargenomen in de paprika

Al enkele weken wordt de zuidelijke stinkwants waargenomen in de paprika's. Deze plaag is nu een jaar of twee in Nederland aanwezig en zorgt voor veel problemen in de teelt van o.a. paprika. Dit insect zorgt voor schade aan de vruchten en kan op termijn ook plantschade veroorzaken. Het bestrijden van deze wants is erg lastig, omdat er geen biologische bestrijder beschikbaar is op dit moment. De correcties die mogelijk zijn tegen dit insect hebben ook een flinke nevenwerking op veel nuttige insecten. Dus corrigeren in deze tijd van het jaar is eigenlijk geen optie! Veel kwekers zitten nog in opbouw van veel bestrijders, die we het hele jaar nog nodig hebben om de teelt tot een goed einde te brengen.

Bij de bedrijven waar op dit moment dit plaaginsect gevonden wordt, worden de insecten doodgeknepen. Het vroeg signaleren van de stinkwants is dan ook essentieel. Daarom hebben wij wat recentere foto's van deze wants om uw personeel goed te kunnen instrueren over deze vervelende plaag.

Mocht de plaag toch uit te hand lopen kan de natuurlijke pyrethroïde 'SPYRO' i.c.m. met een middel op basis van 'azadirachtine-A' uitkomst bieden. Deze middelen hebben het voordeel dat ze een zeer korte nawerking op het gewas hebben, waardoor nuttige insecten snel zich kunnen herstellen op deze plaatsen in het gewas. Vraag een adviseur van Biobest over de mogelijkheden om deze schadelijke wants aan te pakken.

Hieronder vindt u wat recentere foto's van de Nezara viridula en de link naar de poster die Biobest vorig jaar gemaakt heeft.

bottom of page