top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Advies: Hang Isonet-T op bij aanvang nieuwe tomatenteelt


Tuta absoluta is kan nog steeds een groot probleem zijn in de tomatenteelt, maar met de inzet van Isonet-T kunnen deze problemen veel minder groot zijn. Met deze verwarringstechniek zorg je ervoor dat de mannelijke motten de vrouwtjes niet meer kunnen vinden, voortplanting zal hierdoor niet optreden.

Het advies is om 800 tot 1.000 van deze eenheden op te hangen per hectare. De stokjes gaan ongeveer 3 tot 4 maanden mee, dan dienen de feromonen weer vervangen te worden om een goed resultaat te bieden.

De belichte tomatenkwekers hebben reeds al geplant en de eerste onbelichte kwekers zijn op dit moment hun nieuwe planten in de kas aan het zetten. Het advies is om Isonet-T aan het begin van de teelt gelijk op te hangen, het liefst een paar dagen voor het planten. Dit kan alleen gedaan worden als je er zeker van bent dat de kas schoon is, er mogen eigenlijk geen motten meer rondvliegen voordat Isonet-T opgehangen dient te worden.

Op dit moment is Isonet-T nog volop beschikbaar.

bottom of page