top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Bijzondere hommel op stand WHC


Sinds deze week is op de stand van Biobest in het World Horti Center een wel heel bijzondere hommel te vinden. Deze variant zal je in de praktijk niet snel tegenkomen, simpelweg omdat wij deze niet in een hommelnest krijgen. Deze bijzondere hommel in namelijk vervaardigd uit zo’n 350 oude teenslippers (flip-flops). Teenslippers zijn het meest gedragen schoeisel in de wereld. Het is goedkoop en is in de minder ontwikkelde delen van de wereld immens populair. Mede door een minder ontwikkeld recycling systeem eindigen helaas heel veel van deze slippers uiteindelijk in een oceaan en vormen daar een onderdeel van de ‘plastic soep’. De gevolgen hiervan voor het ecosysteem kennen we helaas. Uiteindelijk spoelen vele van deze slippers aan op de stranden van onder andere Kenia. Ocean Sole geeft deze slippers een nieuwe bestemming door deze van de stranden op te ruimen, schoon te maken en om te vormen tot schitterende kunstwerken. Het doel van deze organisatie is dus tweeledig. Ten eerste het schoonmaken van de oceaan en de omringende stranden en ten tweede werk bieden aan zo’n 70 kunstenaars en andere medewerkers. Via het laten vervaardigen van deze prachtige hommel dragen wij als Biobest graag een klein steentje bij aan dit initiatief voor het verduurzamen van onze planeet.

bottom of page