top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Nieuwe productiefaciliteit voor biologische bestrijders bladluis in Marokko

Biobest heeft op 24 april de opening aangekondigd van een 1,2 miljoen euro kostende, nieuwe ultramoderne productiefaciliteit bij Biobest Maroc. De gloednieuwe voorziening beslaat een oppervlakte van 2000 m2 en is uitgerust met klimaatcellen. Deze klimaatcellen zijn vergelijkbaar met het concept ‘vertical farming’. Hiermee vergroot en verbetert Biobest zijn wereldwijde productiecapaciteit van biologische bestrijdingsmiddelen tegen bladluis.

Groeiende markt Bladluizen blijven één van de meest uitdagende plagen om biologisch te bestrijden. Biobest biedt telers over de hele wereld een volledig assortiment van natuurlijke vijanden aan evenals het technische advies voor een geslaagde teelt. De markt voor bladluisbestrijding groeit de laatste jaren sterk. Dit is het gevolg van nieuwe producten voor biologische bestrijding, de stijgende vraag naar residuvrije gewassen en de toenemende resistentie tegen conventionele gewasbeschermingsmiddelen. Galmug speelt cruciale rol

De galmug Aphidoletes aphidimyza, een vraatzuchtige roofvijand van bladluis, speelt een cruciale rol bij de succesvolle bestrijding van bladluis. Met de aangekondigde investering is Biobest klaar om aan de groeiende vraag te voldoen. Het bedrijf kan zo een flexibele en betrouwbare levering aan klanten garanderen. Verdubbeling productiecapaciteit "Wanneer bladluizen zich beginnen te ontwikkelen, moet de teler snel handelen om de plaag onder controle te houden", zegt Karel Bolckmans, COO van Biobest. "Een betrouwbare partner zijn voor onze telers staat centraal in de ambitie van Biobest. Telers moeten op ons kunnen rekenen voor producten wanneer ze het nodig hebben. Deze investering verdubbelt onze productiecapaciteit van Aphidoletes. Daarmee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde strijd tegen bladluis in tuinbouwgewassen. Met meerdere productievestigingen over de hele wereld is ons doel telers waar dan ook ter wereld snel te kunnen bereiken. Ons team in Marokko heeft uitstekend werk verricht met de tijdige en succesvolle realisatie van deze nieuwe productiefaciliteit.” Wereldwijd productienetwerk Karim Jerate, algemeen directeur van Biobest Maroc: “We zijn trots op de inhuldiging van dit ultramoderne gebouw. Wij zijn blij dat Biobest ons de bouw van deze hoogtechnologische investering heeft toevertrouwd. Het versterkt onze positie als toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van Integrated Pest Management - IPM - voor de Marokkaanse markt en onderstreept de belangrijke rol die Biobest Maroc heeft in het wereldwijde productienetwerk van Biobest.” Effectieve combinatie “Telers kunnen bladluis niet succesvol bestrijden met slechts één enkel product. Daarom adviseren wij strategieën die een effectieve combinatie van verschillende nuttigen hanteren”, zegt Marc Mertens, Sales Director van Biobest. “De galmug Aphidoletes speelt gezien zijn grote vraatzucht een belangrijke rol bij het efficiënt opruimen van bladluishaarden. Deze zorgt voor een krachtige tandem met verschillende soorten sluipwespen. We blijven ons assortiment biologische bestrijders uitbreiden. Onze adviseurs weten telers te helpen de meest effectieve IPM-oplossingen te combineren in verschillende gewassen en klimaten.”

bottom of page