top of page

Acerca de

Banner boven pagina vanglinten.png

Vanglinten

Vanglinten zijn essentieel voor het scouten, monitoren en wegvangen van schadelijke insecten en plagen in de tuinbouw en de basis voor biologische bestrijding.  

De vanglinten kunnen het best toegepast worden bij kwekers die beschikken over een groot oppervlak. In de tomatenteelt wordt regelematig gebruik gemaakt van dit middel. Sluit daarbij ook andere gewassen niet uit, zoals aarbei, sierteelt, komkommers etc.

Gebruik

De vanglinten zijn net zoals de vangplaten een goed middel om plagen vroegtijdig te signaleren en weg te vangen. Door het grotere oppervlak van de vanglinten zijn ze helemaal geschikt om plagen weg te vangen, het vormt een fysieke barrière voor de vijanden. De linten kunnen goed toegepast worden (afhankelijk van de plaag) door ze op de juiste hoogte te hangen.

In tegenstelling tot de vangplaten wordt het lint niet alleen aan het begin van het gewas opgehangen, maar door heel het gewas. Het fijne aan het lint is dat het twee kleverige zijdes heeft. Hierdoor kan twee keer zoveel gevangen worden. Het product is in verschillende mate beschikbaar. Sterker zelfs het vanglint kan opmaat gemaakt worden. Het ophangen van de vanglinten gebeurt met signaalclips en is eenvoudig, omdat aan beide uiteinde op de laatste 2cm geen lijm zit.

Het monitoren moet één keer per week plaatsvinden om goed bij te kunnen houden hoe het gesteld is met de plagen in uw gewas. Wanneer u veel insecten ziet is het belangrijk om tijdig in te grijpen en een passende IPM strategie te ontwikkelen met uw specialist.

Aantrekken plagen en schadelijke insecten

Welke plagen en schadelijke insecten aangetrokken worden hangt af van de kleur en geur van het vanglint. Er zijn een drietal kleursoorten beschikbaar, die de volgende plagen aantrekken:

  • Geel: wittevlieg, trips, mineervlieg, luis

  • Blauw: trips

  • Rood: cicaden

  • Zwart: tuta absoluta

Productspeficaties:

Het product is gemaakt van duurzaam plastic en beschikt over niet giftig lijm. Het product heeft een lange levensduur; de geur en kleur blijven maanden lang goed. Daarnaast is het eerste gedeelte van het vanglint niet kleverig wat het ophangen makkelijker maakt

Kortom, het vanglint is een multifunctioneel product dat zowel gebruikt kan worden voor signalering als wegvangen van plagen en schadelijke insecten. Welke plagen het lint aantrekt hangt wel af van de kleur.

bottom of page