top of page

Marvin Koot

Specialist gewasbescherming

Het verhaal van Marvin Koot:

“Problemen van de klant oplossen is onze passie”
“Afgelopen jaar heb ik samen met collega’s meerdere workshops voor potplantenbedrijven georganiseerd, die tevens voor de verlenging van de spuitlicentie meetelden. Daarin delen we als Biobest onze deskundigheid met telers, voor zowel klanten als niet-klanten. Met passie vertellen onze specialisten wat zij het liefste doen, namelijk problemen oplossen van klanten.”

Proef met Nutrimite

“Na de workshop vraag ik aan verschillende telers of zij belangstelling hebben om een proef te doen met alternatief voedsel om roofmijten bij te voeren met stuifmeel (Nutrimite). Eén van hen heeft daar direct interesse in, omdat bij een collega-teler het concept tot goede resultaten heeft geleid. Na een aantal proeven met Nutrimite is hij overtuigd. Het product doet wat het zou moeten doen.”

Meedenken met teler


“Als het gewas van deze klant last krijgt van wolluis, adviseer ik om de groene gaasvlieg - Chrysopa carnea - te introduceren. De larven blijken heel goed hun werk te doen. Beter dan het concept van de concurrent.

Met de klant ontwikkelen wij daarna een systeem. We stellen voor minder Amblyseius swirskii in te zetten en deze vervolgens bij te voeren met stuifmeel en minder chemie tegen trips en wolluis te gebruiken. Dat leidt tot lagere gewasbeschermingskosten, een lagere plaagdruk en tegelijkertijd tot een mooie plant voor de consument. Door goed mee te denken met de teler, kiest hij uiteindelijk voor samenwerking met Biobest.”

bottom of page