top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Spyro slaat uw laatste plagen neer!

Bijgewerkt op: 22 aug. 2022

De teelt van paprika’s loopt ten einde in Nederland. We kijken terug op een zeer bewogen jaar voor deze teelt. Niet alleen hebben de telers net als de rest van de markt te maken gehad met hoge energieprijzen en de daar bijhorende onzekerheid, maar ook op het gebied van gewasbescherming hebben ze veel uitdagingen gehad. Met afstand de grootste uitdaging was de nieuw gevonden ondersoort van de perzikluis. Deze ondersoort bleek zeer resistent tegen reguliere gewasbeschermingsmiddelen en naarmate de plaagdruk toenam bijna onmogelijk om goed te bestrijden. Ook trips is een grote uitdaging geweest voor de meeste telers. Het tijdelijke toelaten van Verimark heeft de telers wat lucht gegeven tegen trips, echter een twee tijdelijke vrijstelling is niet van de grond gekomen. We zien daarom ook naar het einde van de teelt veel problemen rondom trips en bladluis.

De Perzikluis is een dit jaar een groot probleem geweest in de paprikateelt. De gevonden nieuwe ondersoort bleek zeer resistent tegen diverse middelen. De bestrijding is een grote uitdaging geweest
Myzus persicae (Perzikluis)

Schoon eindigen helpt om problemen in nieuwe teelten te voorkomen. Het is van belang dat het gewas voor de teeltwissel schoon is van plaaginsecten. Het is aangetoond dat schoon eindigen, belangrijk is om ook schoon te beginnen. Wij adviseren telers om aan het einde van de teelt 2 maal volvelds Spryo toe te passen. Dit product op basis van breed werkende natuurlijke Pyrethrinen heeft een contactwerking en zal alle plagen opruimen. Let op Spyro heeft ook een effect op uw nuttige insecten. Daarom adviseren wij het product pas volvelds in te zetten als de nuttige insecten niet meer nodig zijn. Mocht u het product willen gebruiken en de teelt duurt nog langer, neem dan voor advies contact op met een van onze adviseurs.


Wij adviseren nadrukkelijk om Spyro te gebruiken aan het einde van de teelt, maar niet op jonge gewassen. Een paprikagewas is relatief kwetsbaar voor middelen, daarom is het niet verstandig Spyro op jonge planten te spuiten.


Het gebruik van Spyro aan het eind van de teelt is een extra beschikbaar bestrijdingsmethode. Zorg ervoor dat u deze ook inzet op de juiste wijze. Spyro slaat de laatste plagen neer voor de teeltwissel en helpt u schoon de teelt te eindigen, zodat u kan het nieuwe teeltseizoen zonder zorgen kan starten.


Comments


bottom of page