top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Introductie nieuwe zakjes Swirskii

Als Biobest zijn wij constant bezig met nieuwe innovaties en productverbeteringen. Op maandag 18 juli 2022 maken wij hier een nieuwe stap in en zullen onze kweekzakjes Amblyseius swirskii (Swirskii-Breeding-System) vervangen door een nieuw zakje. Het nieuwe zakje zal een zogenaamd stick zakje zijn en is smaller en heeft een langwerpige vorm. Ook het haakje is aangepast. De inhoud en materiaal zijn gelijk gebleven. Op onderstaande afbeelding is het nieuwe zakje te zien.


Zowel de aantallen roofmijten in de verpakking (500 zakjes), als de productcode blijft gelijk aan de oude zakjes. Dit is een eerste stap in de doorontwikkeling van de uitzet systemen van biologische bestrijders in de glastuinbouw. In de toekomst zullen naast de Amblyseius swirskii ook de roofmijten A. californicus in deze nieuwe verpakking geleverd worden.

Amblyseius swirskii  is een roofmijt die breed inzetbaar is. De nieuwe zakjes zorgen voor een betere uitloop van deze biologische bestrijder
Nieuwe zakjes Swirsski in het gewas

Gebruiksaanwijzing

Het is belangrijk dat het product voor gebruik even kan wennen aan de omstandigheden aanwezig in het kas voordat deze uitgezet wordt. Laat het product 30 minuten in de kas staan voordat u de zakjes gaat uitlopen in het gewas. Mocht u het product niet direct kunnen uitzetten bewaar deze dan maximaal 1 dag rond de 15 graden op een donkere, goed geventileerde plaats.


Amblyseius swirskii

Amblyseius swirskii is een roofmijt die ingezet kan worden als biologische bestrijder van onder andere trips en witte vlieg. Ze hebben de voorkeur zich te voeden met stadia die niet of nog beperkt mobiel zijn. Daarnaast kunnen ze ook overleven op andere voedselbronnen zoals stuifmeel. Door de alternatieve voedselbron Nutrimite™ te gebruiken boost je de Amblyseius swirskii populatie ook wanneer prooi-insecten ontbreken.


Comments


bottom of page