top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Prachtige stijging voor Biobest Group in Hillenraad 100

Vrijdagavond werden we tijdens het HortiGala dat plaatsvond in de Ridderzaal verrast door een prachtige stijging van Biobest Group in de Hillenraad100. Een stijging van maar liefst 58! plaatsen ten opzichte van de vorige editie.

“Door vestigingen in verschillende landen zit Biobest dichtbij zijn klant. Het bedrijf gedijt op lokaal gewortelde aanwezigheid en kiest voor maatwerkoplossingen.”

Het volledige juryrapport luidt als volgt:

Biobest Nederland maakt deel uit van een netwerk van Biobest ondernemingen, dat in zeventien landen actief is en onder de vlag van moederbedrijf Biobest in België opereert. Biobest, gespecialiseerd in natuurlijke bestuivers en biologische gewasbescherming, wil zo uitgroeien tot een multinationale organisatie, die zich verder richt op een geïntegreerde bestrijding van ziekten en plagen (IPM). Het bedrijf werkt toe naar een tweeledig verdienmodel, dat enerzijds producten in biobestrijding levert en anderzijds diensten als technische begeleiding aanbiedt, al dan niet in abonnementsvorm. Door vestigingen in verschillende landen zit Biobest dichtbij zijn klanten. Het bedrijf gedijt op lokaal gewortelde aanwezigheid en kiest voor maatwerkoplossingen. Om klanten de juiste producten van de juiste kwaliteit op het gewenste tijdstip te kunnen leveren, is afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de beschikbaarheid van producten en in automatisering. Dit bedrijf behoort in bestuiving weliswaar tot de top drie wereldwijd, in Nederland is het bedrijf nog sterk in opbouw. Wij verwachten daarom een stevige concurrentiestrijd op de Nederlandse markt, we gaan het met belangstelling volgen.

Wij zijn natuurlijk ongelofelijk trots op deze erkenning vanuit de tuinbouwsector en ze motiveert ons om verder te gaan in de zoektocht naar duurzame maatwerkoplossingen voor onze klanten.

De Hillenraad100 omvat de jaarlijkse ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in het kennis en kapitaalintensieve (glas)tuinbouwcluster. Slechts 1 procent van de ondernemingen in het Nederlandse tuinbouwcluster haalt de Hillenraad100. Een notering in de lijst is een erkenning voor toonaangevend ondernemerschap. Deze ondernemingen tonen visie, durf en ondernemerschap en zijn en baken voor het cluster. Het onderzoeksteam van de Hillenraad100 analyseert de prestaties van de ondernemingen op basis van een uniek en zelf ontwikkeld bedrijfskundig model dat continu wordt aangepast.

bottom of page