top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

SPYRO vanaf nu verkrijgbaar


Biobest biedt vanaf heden SPYRO aan voor Nederlandse telers van tomaten, paprika’s, komkommers, aubergines en courgettes. Het nieuwe insectenbestrijdingsmiddel op basis van natuurlijke bestanddelen is een uitkomst voor de Nederlandse glastuinbouw.

SPYRO is een gewasbeschermingsmiddel op basis van natuurlijke pyrethrinen en PBO (piperonyl butoxide). De werkzame stof pyrethrine wordt gewonnen uit chrysanten. Het is al jaren bekend dat deze natuurlijke stof in de breedte werkt tegen plaaginsecten. Telers zagen de laatste jaren bestaande producten op basis van pyrethrinen wegvallen. SPYRO is daarom bijzonder welkom als correctiemiddel. Contactmiddel Dankzij de hoge concentratie van de werkzame stof pyrethrinen (5%) is het middel uiterst effectief. Het is een contactmiddel, het is dus belangrijk dat de insecten goed worden geraakt en een goede bladbedekking is van essentieel belang. SPYRO verlamt insecten en heeft daardoor een direct knockdown-effect. Aangezien de natuurlijke pyrethrinen snel worden afgebroken, geldt slechts een veiligheidstermijn van één dag. Oogsten kan dus al na 24 uur. Ook voor het gewas is het middel veilig.

bottom of page