top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Met nieuwe productielocatie kan Biobest snel inspelen op groeiende vraag naar galmug Aphidoletes

Aphidoletes aphidimyza is een belangrijke bestrijder van bladluizen. Op de nieuwe, state-of-the-art productielocatie van Biobest Group in Marokko gedijt deze galmug bijzonder goed. Als de vraag van tuinders naar deze natuurlijke vijand toeneemt, kan Biobest daar snel op inspelen.

In april van dit jaar opende Biobest de nieuwe, ultramoderne productiefaciliteit in Marokko. De voorziening is 2000 m2 groot en is uitgerust met klimaatcellen, vergelijkbaar met ‘vertical farming’. De afgelopen maanden is hier de productie van Aphidoletes aphidimyzage optimaliseerd. Zo kan het bedrijf een betrouwbare en snelle levering van deze natuurlijke bestrijder garanderen. Dit is belangrijk omdat telers snel moeten handelen om de bladluizen onder controle te houden.

Vraatzuchtig roofdier Bladluizen zijn één van de meest uitdagende plagen om biologisch te bestrijden, zowel in sierteelt- als groentegewassen. Het vrouwtje van de galmug Aphidoletes aphidimyza heeft een uitstekend zoekgedrag naar bladluishaarden en legt eieren in of in de nabijheid van bladluishaarden. De larven zijn vraatzuchtige roofdieren en eten bijna alle soorten bladluizen. Vrijwel onmiddellijk nadat de eieren uitkomen, beginnen ze de volledige bladluis te verorberen. In tegenstelling tot andere galmuggen vormt deze soort geen schade op de bladeren.

Meer vraag naar bladluisbestrijders Deze galmug vormt daarom een onmisbaar onderdeel van het complete assortiment aan natuurlijke vijanden én advies op maat dat Biobest telers over de hele wereld biedt. De markt voor bladluisbestrijding groeit de laatste jaren sterk. Dit is het gevolg van de stijgende vraag naar residuvrije gewassen en de toenemende resistentie tegen pesticiden.

bottom of page