top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

ASPERELLO™ T34 Biocontrol® in kalanchoë: ‘Binnen één week verschil te zien’


Bij Kwekerij de Veranda in Poeldijk, die jaarrond een breed kalanchoë assortiment biedt in vele vormen, kleuren en maten onderzocht Biobest het effect op Fusarium aan de hand van een proeftoelating.

Uitval verminderen “We zochten naar een goed middel om het uitvalpercentage door Fusarium te verminderen. Chemische middelen remmen de groei en bieden onvoldoende bescherming. We hebben al verschillende biologische middelen gebruikt, maar die werken niet goed genoeg,” legt de teeltverantwoordelijke Nick Groenewegen uit.

Verschil tussen planten Het effect van ASPERELLO™ T34 Biocontrol® merkte Groenewegen vrij snel. “Binnen één week na de toepassing was er al verschil tussen behandelde en onbehandelde planten te zien. Wel zag ik nog geen 100% dekking. Dat kan ook te maken met het stekmateriaal, dat niet helemaal ziektevrij was.”

Beste strategie De teler bekijkt samen met Biobest wat de meest ideale manier van toepassen is: mengen door de potgrond of aangieten voor het planten. “Zodra het middel toegelaten is in Nederland, verwacht ik dat het middel een plek krijgt in de bestrijding”, besluit Groenewegen.

Wil je weten waar en in welke teelten ASPERELLO™ T34 Biocontrol® toegelaten is? Lees dan zeker ook ASPERELLO T34 Biocontrol verbetert wortelmilieu bij verschillende siergewassen.

bottom of page