top of page
Micromus angulatus adult 4.jpg

Micromus

Hommels vieren dertigjarig jubileum

De tijd vliegt, net als de hommels van Biobest die dit jaar al dertig jaar de hele wereld rondvliegen. Als pionier in de hommelproductie is Biobest met veertien dochterondernemingen en distributeurs in meer dan zestig landen uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het vlak van bestuiving en biologische gewasbescherming.

Sinds 1987 heeft Biobest een lange weg afgelegd. Alles begon met het initiatief van een veearts uit Oevel. Roland De Jonghe was al van kleins af aan gefascineerd door de wondere wereld van de hommel. Als negenjarige schreef hij al een eerste boekje over deze kleine weldoeners. Voor tomatentelers leidde het een nieuw tijdperk in. Met de productie van hommels startte hij in zijn eigen tuin en zelfs in zijn woonkamer, maar al snel barstte het jonge Biobest uit zijn voegen. Biobest slaagde er als eerste in hommels op grote schaal te produceren. De eerste kweekcel werd al snel te klein. De vraag naar hommels boomde en voor tomatentelers werd de hommel snel een vaste waarde. Vandaag kunnen telers op alle continenten op de hulp van onze hommels rekenen, maar Biobest heeft ondertussen zijn actieterrein fors uitgebreid. Zo startte Biobest al in 1989 met de productie van nuttige insecten en mijten. Ondertussen zijn we ook alom bekend voor onze oplossingen voor biologische bestrijding. Nuttige insecten en mijten, scoutings- en monitoringssystemen, feromonen en biologische beschermingsmiddelen behoren al jaren tot ons gamma en hebben een belangrijke plaats op de markt veroverd. De vraag naar deze biologische producten kwam er om verschillende redenen. Onze hommels raakten snel ingeburgerd op de velden van vele telers, die dus geen pesticiden meer wilden gebruiken voor het welzijn van hun zwart en geel gestreepte beestjes. Ook door de steeds strengere regelgeving op pesticiden, gingen telers op zoek naar biologische alternatieven. Ook de consument speelt een grote rol: de vraag naar residu-vrije producten neemt steeds meer toe. Stilstaan is achteruitgaan en daarom probeert Biobest steeds betere oplossingen aan te reiken. De houten hommelkasten uit de jaren 80 zijn ondertussen gesofisticeerde nestkasten geworden met heel wat technologische verbeteringen. Denk maar aan Biobest's gepatenteerde Flying Doctors System. Niet alleen het productgamma is aanzienlijk uitgebreid. Vandaag kan Biobest rekenen op de hulp van meer dan 650 medewerkers die dagelijks hun steentje bijdragen aan de werking van Biobest.

Geraadpleegd via: www.groentennieuws.nl

bottom of page