top of page

Onze monitoring

Bekijk hier ons speciale assortiment voor monitoringsoplossingen. Onze producten maken IPM een stuk eenvoudiger en verkleinen de kans op brandhaarden binnen uw gewas.

Onze monitoringsproducten

Vangplaten

Ons assortiment bestaat uit verschillende vangplaten. Iedere vangplaat beschikt over een andere kleur en trekt daardoor andere soort insecten aan. De vangplaten lokken vliegende insecten aan die vervolgens blijven plakken op de plaat. Op deze manier kan de teler en/of de specialist zien welke plagen actief zijn in het gewas. Daarbij is het een goed product om diverse plagen weg te vangen.

Vanglinten

Onze vanglinten kunnen goed gebruikt worden om plagen weg te vangen uit het gewas. De linten trekken namelijk diverse insecten aan die aan beide kanten van het lint blijven plakken. Wel is belangrijk dat de linten op een juiste hoogte worden geplaatst, dit is afhankelijk van de plaag. Het product is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren, daarbij is het mogelijk om ze op maat te laten maken.

Ons assortiment bestaat uit allerlei typen vallen. In de vallen kunnen feromonen gestopt worden om mannelijke insecten aan te trekken, later hier meer over. Het is een goed hulpmiddel om plagen onder de controle te houden en plagen te signaleren.

Feromonen en attractans

Mannelijke insecten in het gewas kunnen in de val gelokt worden met de geuren van vrouwelijke insecten. De geur werkt als lokmiddel. Door het lokmiddel toe te passen in een feromoonval wordt een bepaald soort mannelijke insect aangetrokken, afhankelijk van de gebruikte geur. Wij bieden diverse lokmiddelen aan binnen ons assortiment

De Trap-eye is een innovatief product. Het is een geautomatiseerde vangplaat die met behulp van camera's aangeeft welke plagen zich bevinden op de vangplaat. Dit bespaard een hoop tijd en geld

Het eenvoudiger maken van het monitoren van het gewas kan met de Crop-scanner van Biobest. Dit is een app waarin de scouting gegevens ingevoerd kunnen worden. Na de invoer is er direct een real-time overzicht van de aanwezige plagen in het gewas. Op deze manier weet u ten alle tijden wat er gebeurt binnen uw gewas.

bottom of page