Het verhaal van Juliette Pijnakker:

Euseius gallicus van onderzoek naar praktijk”

 

 

“De nuttige roofmijt Euseius gallicus vinden wij voor het eerst bij een rozenteler in 2012. Nadat het Belgische R&D-team een geschikte kweekmethode heeft ontwikkeld, voeren onderzoekers de eerste proeven uit bij een rozenteler in Waddinxveen en later bij een veredelaar in Kudelstaart met dezelfde goede resultaten: een snelle en langdurige vestiging van roofmijten na slechts twee introducties.”

Niet zonder moeite

“De verkoop van deze nieuwe roofmijt gaat echter niet zonder moeite. Gaat E. gallicus echt presteren in drie hectare? Hoe overtuigen we telers om in twee introducties van deze roofmijt te investeren wanneer ze jarenlang gewend zijn om elke twee à vier weken roofmijten los te laten?”

Nieuwe commerciële strategie

“We passen onze commerciële strategie aan. Twee telers worden pilotbedrijven. De praktijk maakt het onderzoeksverhaal realiteit. Biobest-adviseurs Marcel Verbeek en Irene van Schie werken daarin samen met een distributeur.”

“Dankzij de goede vestiging van E. gallicus en het sparen van de kosten kunnen rozentelers een stap verder gaan met hun geïntegreerde aanpak door deze natuurlijke vijand tegen trips en wittevlieg te introduceren. De geïntegreerde aanpak is versterkt.”

Innovatief & Passie

Juliette Pijnakker

Senior R&D

E-mail: Juliette Pijnakker

Biobest Nederland

Leehove 31

2678 MA De Lier

Telefoon: 0174 752 250

E-mail: csnl@biobestgroup.com