Gedreven & Innovatief

Het verhaal van Diana Overgaag:

“Het is nooit te laat om te leren”

 

 

“Vanuit Biobest Nederland worden er elk jaar meerdere workshops voor telers georganiseerd, die gaan over de huidige ontwikkelingen in de wereld van de biologische bestrijding. Tijdens de workshops krijgen de telers de gelegenheid om roofmijten te prepareren en identificeren. Dit doen ze door ze met een kwastje op te pakken, vervolgens in bleekmiddel te stoppen en te bekijken onder de binoculair. Onderzoekster Juliette Pijnakker deed tijdens dit practicum een oproep, omdat ze een onderzoeksassistent zocht. Mijn echtgenoot was bij een van de workshops aanwezig en die dacht meteen dat het ideaal voor mij zou zijn. Zes weken later tekende ik mijn contract bij Biobest Nederland.”

 

Secuur te werk gaan

 

“Hoe gaan we te werk binnen het R&D team? De basis van mijn verpleegster-opleiding kan ik goed gebruiken op het laboratorium. Geduld, precisie en concentratie zijn namelijk hoofdzakelijk als er gewerkt wordt met natuurlijke vijanden en plagen. Daarnaast is mijn ervaring vanuit de paprikateelt goed toepasbaar voor proeven in het veld. Het kennen (inclusief Latijnse namen) en herkennen van tientallen insecten en mijten heb ik snel moeten leren. Binnen een jaar hadden ze geen geheim meer voor me. Het is nooit te laat om te leren.”

Internationale R&D team

 

“We ontvangen elk jaar drie à vijf studenten die ons helpen met verschillende proeven, zowel in het lab als in het veld. De studenten komen voor een periode van drie tot zes maanden oplossingsgerichte proeven uitvoeren. De capaciteit van het R&D team wordt op zo'n moment uitgebreid, zodat we meer en meer kennis kunnen vergaren over hedendaagse problemen in de glastuinbouw. Door Juliette haar Franse 'roots' komen veel studenten uit Frankrijk. Erg leuk om met deze internationale studenten te werken.”

Diana Overgaag

Onderzoeksassistent R&D

E-mail: Diana Overgaag