top of page

Acerca de

maxresdefault.jpg

Bluestim

Bluestim, uw gewas voorbereid op elke situatie!

Bluestim is een product op basis van Glycine betaïne en beschermt het gewas op een natuurlijk manier tegen abiotische stress. De natuurlijke en biologische gewasbescherming tegen abiotische stress wordt steeds belangrijker nu men meer te maken krijgt met extreme weersomstandigheden. Ook in de tuinbouw spelen de extreme omstandigheden een steeds grotere rol. 

 

Wat hebben planten die kunnen overleven in de woestijn gemeen met planten die kunnen overleven in de Toendra?

Uit onderzoek blijkt dat planten die in deze omstandigheden kunnen overleven een ding gemeen hebben. Beide planten bevatten van nature hoge concentraties Glycine betaïne.

 

Er zijn diverse onderzoeken geweest naar deze stof en het blijkt dat deze stof de planten helpt om zich goed kunnen weren tegen diverse stressfactoren zoals warmte en kou, maar ook tegen een grote afwisseling van droogte en regen.

 

Hoe werkt dit dan?

Glycine betaïne blijkt te werken als een zogenaamde “osmose regulator”. De glycine betaïne vestigt zich in de cellen en zorgt vervolgens dat de water en nutriënten huishouding van de plant op orde blijft. Hierdoor zal de plant niet overvloedig water opnemen of lekken. Het overvloedig opnemen en lekken van water is wat wij ‘stress’ voor de plant noemen. Bij het optreden van stress ontstaat schade aan de celwanden van de planten en dit is wat wij terugzien als stress symptomen in het gewas.

 

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijft dat de Glycine betaïne in meerdere gewassen voorkomt en de sleutel is tot overleving in zware omstandigheden. Zo bevat onder andere de Jericho roos, welke voorkomt in de woestijn en hier ook meerdere jaren van droogte kan overleven, een hoge concentratie Glycine betaïne bevat.

 

Bluestim

Bluestim bevat 96% Glycine betaine en wordt 100% plantaardig geproduceerd, wat Bluestim onderscheidt ten opzichte van andere producten. Het is voornamelijk afkomstig uit suikerbieten, welke van nature erg veel Glycine betaine bevatten. Bluestim dringt door het plantoppervlak en wordt binnen 24uur in de plant verspreid.

Interesse? 

Heeft uw interesse gekregen in het product vul dan ons contact formulier in

Thanks for submitting!
bottom of page