top of page

Acerca de

Asperello-banner.jpg

ASPERELLO T34 Biocontrol

Asperello Biocontrol T34

Wat is Asperello?

Asperello Biocontrol T34 is een biologische fungicide op basis van de antagonistische schimmel Trichoderma Asperellum T34. Het product beschermt planten tegen bodemgebonden schimmelziekten op een natuurlijke wijze. De trichoderma gaat een symbiotische werking aan met de wortels van de plant en zorgt daarmee voor een gezonde wortelgroei. 

Hoe werkt Asperello? 

Asperello kent drie werkingsmechanisme:

  1. het parasiteren van andere schimmels​​​

  2. het concurreren om plaats met andere schimmels

  3. het realiseren van geïnduceerde resistentie van het gewas. 

Wat maakt Asperello T34 Biocontrol uniek? 

Zoals de naam aangeeft bevat het product Trichoderma Asperellum met de stam T34. Deze soort en stam Trichoderma is van natuurlijke oorsprong en een vrij agressieve en robuuste stam. Daarom is deze goed in te zetten als antagonist. De Trichoderma is effectief tot een (substraat) temperatuur van 35 graden celcius en heeft een relatief lange werkingsduur (12-14 weken en bij goede omstandigheden zelfs langer). 

Welke producten kan ik combineren met Asperello? 

Het product heeft geen negatief effect op nuttige insecten en mijten en is daarnaast ook niet gevoelig voor resistentie ontwikkeling. Het product is 100% biologisch en heeft geen residu. Het product is effectief in zowel de sier- als groenteteelt. 

Zoals hierboven benoemd is een van de unieke eigenschappen de robuustheid van de schimmelsporen. Eenmaal goed gevestigd kunnen zij goed en lang overleven. Als het product gevestigd is het ook bestand tegen een groot aantal gewasbeschermingsmiddelen. Andere biologische middelen (zoals bacillus of neem) hebben geen negatieve invloed op de Asperello. Check onze compatibiliteitslijst voor meer informatie over mogelijkheden met tankmixen. 

Hoeveel en hoe vaak moet ik het product gebruiken? 

Allereerst is dit natuurlijk afhankelijk van de situatie en welk gewas u teelt. Raadpleeg voor gebruik daarom altijd het etiket. Over het algemeen kunt u het volgende advies hanteren:

Behandel het gewas zo vroeg mogelijk na wortelvorming met Asperello. Zorg dat uw gewas bij de plantenkweker met 0,5 gram per vierkante meter behandeld wordt. De tweede behandeling kunt u het beste uitvoeren bij het plaatsen van het gewas op de matten of bij het overpotten. Hiervoor adviseren wij een dosering van 1 kg per ha (afhankelijk van de teelt!). Ongeveer 4 weken na deze behandeling adviseren we een substraat en wortelmonster te laten analyseren om de kolonisatiegraad van de Trichoderma te bepalen. Aan de hand hiervan kunnen we bepalen of en hoe vaak we een herhaal toepassing moeten doen. 

In het geval van korte teelten is twee maal toepassen voldoende. Bij langere teelten kan een derde toepassing of soms zelfs vierde toepassing ook van toegevoegde waarde zijn. 

Hoe weet ik dat het product werkt? 

Het is voor Biobest klanten mogelijk om na de aanschaf en het toepassen van het product een kosteloze analyse van het substraat en de wortels te laten uitvoeren. Een goede kolonisatie van de Trichoderma op de wortel is een voorwaarde voor een goede bescherming van uw gewas. Bent u geïnteresseerd in het nemen van een dergelijk sample, neem dan contact op met ons.

Productgegevens:

Toelatingsnr:                      15212N W1

Werkzame stof:                  Trichoderma asperellum T34

Gehalte:                             12% w/w (10¹² kve/kg)

Aard van het preparaat:     Spuitpoeder (WP)

Houdbaarheid:                   +4 ºC 2 jaar na productiedatum.

Interesse? 

Heeft uw interesse gekregen in het product vul dan ons contact formulier in

Thanks for submitting!
bottom of page