Acerca de

Asperello-banner.jpg

ASPERELLO T34 Biocontrol

Asperello Biocontrol T34

Productgegevens:

Toelatingsnr:                      15212N W1

Werkzame stof:                  Trichoderma asperellum T34

Gehalte:                             12% w/w (10¹² kve/kg)

Aard van het preparaat:     Spuitpoeder (WP)

Houdbaarheid:                   +4 ºC 2 jaar na productiedatum.

ASPERELLO T34 Biocontrol | trichoderma | Biologische schimmelbestrijding

Asperello Biocontrol T34 is een biologische fungicide op basis van de antagonistische schimmel Trichoderma Asperellum T34. Het product beschermt planten tegen bodemgebonden schimmelziekten op een natuurlijke wijze. De trichoderma gaat een symbiotische werking aan met de wortels van de plant en zorgt daarmee voor een gezonde wortelgroei. 

Door gezonde wortels en een natuurlijke bescherming zijn minder of geen chemische fungiciden nodig. Dit geeft een positief effect op de worten- en plantengroei. Deze duurzame wortelbescherming duurt na toepassing tot 12 weken, duurt jou teelt langer. Dan kan je hierna natuurlijk extra bijdoseren om de kolonie op een goed niveau te houden. 

Het product heeft geen negatief effect op nuttige insecten en mijten en is daarnaast ook niet gevoelig voor resistentie ontwikkeling. Het product is 100% biologisch en heeft geen residu. Het product is effectief in zowel de sier- als groenteteelt. 

Vroeg beginnen, voorkomt problemen! 

Om te zorgen dat Pythium en Fusarium geen kans krijgt in de teelt is het belangrijk om je teelt op tijd te beschermen tegen deze schimmels. In het meest gunstige scernario wordt de eerste toepassing Asperello bij de plantenkweker al gedaan. De goede natuurlijke Trichoderma schimmel die in Asperello zit groeit mee met de wortels waardoor er geen plek is voor andere schimmels. Nadat de Trichoderma zich om de wortels vormt gaat hij een symbiose aan met de wortels van het gewas. Ze leven in harmonie en zorgen voor een optimale opname van nutrienten en een bescherming tegen andere, slechte schimmels waaronder Pythium en Fusarium.

De werking van Asperello is met diverse proeven bewezen, waaronder een groot onafhankelijk Pythium onderzoek in Komkommers van het de WUR en heeft een officiële toelating voor Pythium en Fusarium. Het product kent geen MRL en het risico op resistentie in is minimaal.

Meer artikelen lezen over dit product? Dat kan: 

Asperello in Potplanten

Interesse? 

Heeft uw interesse gekregen in het product vul dan ons contact formulier in

Thanks for submitting!